Close

maart 24, 2016

Wedstrijdverslag Assen

Afgelopen weekend het eerste raceweekend gehad van dit seizoen, op de Junior Track in Assen.

Dag 1 waren 5 training sessies. In de laatste sessie een 1.04 gereden, hierdoor mijn tijd van het begin van de dag met seconden verbeterd! Op zaterdag dus veel progressie geboekt, en daar ging het mij vooral om. Kortom met een goed gevoel naar dag 2.

Dag 2 pakte echter anders uit dan verwacht. Hoewel de weersverwachtingen anders waren voorspeld, heeft het haast de hele dag geregend. Ik moest dus weer van 0 beginnen omdat ik ook nog nooit in de regen had gereden. In de vrije training resulteerde dit uiteindelijk in een kleine schuiver. Einde vrije training want er waren wat dingen verbogen. Na een grote schoonmaakbeurt, de motor lag namelijk in de modder, en het rechtzetten van de rembeschermer en rempook konden we weer de kwalificatie rijden.

Tijdens de kwalificatie was het vertrouwen in het begin ver te zoeken, dit resulteerde in een 1.14 aan het begin van de sessie. Het vertrouwen kwam wel weer wat meer terug, maar het begon opeens harder te regenen dus sneller dan een 1.14 kwam ik niet. Dit resulteerde in een P12 op de grid, achteraan het veld,

Race 1 ging vooral om het blijven zitten en de race uit rijden. P11 Damian reed in het begin van de race snel van mij weg, maar in de tweede helft had ik een beter ritme en kwam ik nog dicht op hem. Echter heb ik op safe gereden en kon ik daardoor er niet langs, Race 1 P12 dus.

Race 2 won ik tijdens de start al 1 plek. Hierdoor reed ik op p11. Ik merkte dat ik steeds wat meer vertrouwen kreeg en dit resulteerde in een snelste rondetijd van 1.11, 3 seconden sneller dus dan de kwalificatie. Wanneer een snellere rijder mij een ronde inhaalde, en ik wijd moest, kwam Damian mij weer voorbij. Uiteindelijk ook Race 2 geëindigd op P12.

Al met al wel tevreden over het weekend. Voor mijzelf veel stappen gemaakt, en daar gaat het nu nog om!