Close

april 6, 2016

Wedstrijdverslag Brakel

Tweede Paasdag stond de tweede racedag alweer op het programma. Ditmaal moesten we afreizen naar het Gelderse Brakel.
In Brakel rijden we op de wielerbaan van de plaatselijke wielervereniging. Dit houdt in dat er dus geen curbstones naast de baan liggen en dat er haast geen rubber op de baan ligt. De dag bestond uit 2 vrije trainingen, een kwalificatie en 2 races. Verder hebben we nog 3 briefingen over de hele dag om eventuele verbeterpunten te bespreken.
Het doel van de vrije trainingen was om de baan te leren kennen, aangezien deze nieuw was voor mij. De eerste training was half nat, maar de baan was aan het opdrogen. De tweede training begon het echter hard te regenen en was het weer wennen aan de situatie. Verder verliepen de trainingen wel naar wens en ik heb goed de baan leren kennen.
De kwalificatie was wel zo goed als droog, en uiteindelijk tot een tijd van 1:00,8 gekomen. Dit betekende echter wel achteraan starten, maar de afstand naar P13 was niet heel groot. Ik was er wel van verzekerd dat het sneller kon in de race.

In de eerste race kon ik na de start goed volgen, maar ik maakte al snel een foutje bij het opkomen van het rechte stuk. Hierdoor kwam ik in het gras en kon ik niet meer bij de rest komen, P14 dus.

In de tweede race had ik een betere start en had ik direct 1 iemand ingehaald. Deze haalde mij later wel weer in, maar ik kon goed volgen. Helaas moest ik zo wijd toen iemand mij inhaalde dat ik helemaal naast de baan kwam en heel veel tijd heb verloren. Wel heb ik mijn tijd weer met 3 seconden verbeterd ten opzichte van de kwalificatie. Door het uitstapje buiten de baan niet verder kunnen komen dan P14.
Gelukkig heb ik deze dag weer veel geleerd. Zo heb ik vooral gelet op het verzitten op de motor en het later remmen. Het verzitten ging al een stuk beter, het remmen gaan we de volgende keer weer aan werken! Nu op naar Berghem op 16 april.

Birgit #16