Close

april 17, 2016

Wedstrijdverslag Berghem

Vrijdags heb ik al kunnen trainen op het kartcircuit in Berghem, het was eerst nog niet zeker of dit wel kon door het weer. Maar de laatste 2 uren was het nog droog, dus we hebben nog de nodige rondes kunnen rijden. Aan het eind van de dag wel een goed gevoel op de motor en de dag tevreden afgesloten.

Zaterdags met de vrije training moest ik direct heel erg zoeken naar dat goede gevoel. Dit lukte niet echt, dus niet geheel tevreden.
Bij de kwalificatie wel weer 3 seconden sneller gereden als in de vrije training, maar ik zat steeds heel verkrampt op de motor, waardoor de bochten niet lekker liepen. In de snelle bochten had ik ook het vertrouwen niet, dus niet geheeld tevreden. De rest stond 4 seconden van me los, wat ook geen goed vooruitzicht was voor de races.
Race 1 kon ik ook geen lekker ritme vinden, en zat ik ook weer verkrampt op de motor. Race 2 liep wel weer wat beter dan de eerste race, dus de dag nog wel weer positief kunnen afsluiten. Ik was echter enigszins ontevreden, aangezien ik de dag ervoor nog zo lekker had getraind op het zelfde circuit.

Ik ga weer hard werken voor de volgende races, 7 en 8 mei, op het kartcircuit nabij Spa Francorchamps. De planning is om van tevoren nog 1 of 2 keer te trainen op de Junior Track in Assen, om weer wat dingen te verbeteren. Vanzelfsprekend heb ik van zaterdag weer veel geleerd wat ik mee ga nemen naar de volgende races!