Close

mei 10, 2016

Wedstrijdverslag Spa Francorchamps

Afgelopen zaterdag en zondag gereden op het kartcircuit bij Spa Francorchamps.

De vrijdag van tevoren heb ik daar al kunnen trainen, wat direct best lekker liep. Waar het gat in berghem met de top nog zo’n 10 seconden was, had ik vrijdag al een 1:02 gereden, waar de top rond de 55 rijdt. Het gevoel met de motor was weer veel beter dan in Berghem.

Op zaterdag was het doel om mijn eigen tijd weer wat te verbeteren, en dit lukte al in de vrije training en kwalificatie. In de kwalificatie reed ik een 1:01.3. Voor mij was dit een prima tijd! In race 1 kon ik niet echt aanhaken bij de rest, dit resulteerde in een 13e plaats. Race 2 ook de hele tijd 13e gereden, tot het in de laatste ronde mis ging nadat ik wijd moest toen iemand mij ging inhalen. Ik kwam hierdoor in het grind en heb niet kunnen finishen, helaas. In race 2 had ik wel weer sneller gereden dan voorheen, namelijk een 1:00.6.

Zondag weer met goede moed gestart, met weer het doel mijzelf te verbeteren. Zaterdagavond hebben we nog nieuwe bandjes onder de Yamaha gezet, dus deze moesten nog even ingereden worden tijdens de vrije training. Tijdens de kwalificatie dit keer een 1:00.4 gereden, met 0.2 verschil met degene voor mij. In race 1 had ik weer een slechte start, wat ik de vorige dag ook steeds had. Ook maakte ik veel foutjes in de eerste paar ronden, waardoor ik direct de aansluiting kwijt was.
Race 2 ging mijn start veel beter, ik kwam in de eerste ronde met veel meer snelheid uit de tweede bocht. Hierdoor kon ik er voorbij in bocht 3. Een lange tijd op P13 gereden, echter sloeg op een gegeven moment de vermoeidheid toe. Na 3 dagen rijden was de koek op. Gefinisht op de 14e plek, maar wel weer een tandje harder gereden dan voorheen, 1:00.2.

Al met al veel progressie geboekt dit weekend en daar ben ik heel blij om! Ik heb veel gehad aan de tips van Leon, die dit weekend onze coach was! Nu op naar Staphorst aankomende maandag, om weer meer stappen te maken!