Close

mei 17, 2016

Wedstrijdverslag Staphorst

Op Staphorst rijden we gedeeltelijk op een stratencircuit en gedeeltelijk op een evenemententerrein. Technisch is het een lastig circuit. Hoewel het vooraf de hele dag droog leek te blijven, zijn er toch een paar buien gevallen.

Aangezien dit helemaal een nieuw circuit was waar ik nog nooit op had gereden, heb ik tijdens de vrije training de baan een beetje leren kennen. Snel kwam ik erachter dat het gedeelte op de weg vrij snel was, en het gedeelte op het evenemententerrein was erg technisch en bochtig. Tijdens de kwalificatie hebben we een aantal rondjes kunnen rijden tot het hard begon te regenen, waardoor er geen mogelijkheid meer was om je tijd te verbeteren. Ik heb wel kunnen kijken hoe glad het asfalt was met de regen, dit resulteerde in een onschuldig schuivertje . Ik zat qua tijden wel dicht in de buurt bij 2 andere jongens, dus opzich was dit niet verkeerd.

Race 1 heb een hele tijd achter Luuk en Damian aan kunnen rijden. Op een gegeven moment liep Damian weg en maakte ik wat foutjes in de korte bochtjes. Uiteindelijk dus P12, maar wel een hele tijd bij kunnen blijven.
Race 2 verliep voor mij wat minder. Hoewel het nu volledig droog was, heb ik geen snellere tijd kunnen rijden dan in de kwalificatie en in Race 1. Ik had last van m’n rug en kwam niet lekker in mijn ritme. Wel lekker de race uitgereden zonder risico’s en weer 12e geworden.

Wel weer heel veel tips kunnen krijgen van Joey en Leon waar ik me op ga richten in de volgende trainingen op Assen. De volgende wedstrijd is in Emmen op 4 Juni, hier gaan we waarschijnlijk de vrijdag ervoor nog trainen.

Birgit #16