Close

juni 5, 2016

Wedstrijdverslag Emmen

4 juni stond de race van Emmen op het programma. Ik heb de vrijdag ervoor al kunnen trainen en kwam die dag tot een snelste ronde van 54 seconden. Ik heb in de laatste paar ronden nog een kleine schuiver gemaakt, maar er was verder niks stuk.

Tijdens de vrije training op zaterdag reed ik een 56 en was hier natuurlijk niet tevreden mee. Ik wist zelf dat ik moeite had met het laatste korte bochtige gedeelte. Hier wilde ik dus ook aan gaan werken.

Bij de kwalificatie kwam ik nog tot een 54.7. Dit was wel weer sneller dan de vrije training, maar van tevoren had ik gehoopt dat ik tijdens de kwalificatie al een snellere tijd neer had kunnen zetten. Nog steeds had ik moeite met de korte bochtjes.

Tijdens race 1 kon ik direct niet goed aanhaken en reed ik een snelste ronde van 56. Weer was ik natuurlijk niet tevreden, omdat ik weet dat ik al sneller had gereden. Het was heel warm op zaterdag, en dat hielp ook niet echt mee. Ik had steeds moeite met de laatste paar rondes, omdat het steeds warmer werd op de motor. Normaal zijn mijn laatste rondes juist het snelst.

Race 2 ging al weer een stukje beter als race 1. Ik kon een tijdje het tempo van Damian volgen, en ik ging al veel beter door de kortere bochtjes heen. Het probleem hierbij was dat ik de motor niet snel genoeg plat leg. Daardoor kom ik of te wijd door de bocht heen, of ik moet langzamer door de bocht. Hier kunnen we gelukkig weer aan werken tijdens de trainingen in Assen, dus dat gaan we ook zeker doen!

Birgit #16