Close

augustus 9, 2016

Wedstrijdverslag GAMMA Racing Days

GAMMA Racing Days | 6 & 7 augustus

Zaterdag en zondag stonden er twee racedagen voor ons op het programma, op de TT Junior Track. Dit keer reden we met de GAMMA Racing Days, zondag hebben we dus ook een demorace gereden op het TT circuit.

De zaterdag begon goed, de vrije training ging lekker en ik kwalificeerde mij als 11e! Dit betekent dat er 3 jongens achter mij stonden op de start, beste kwalificiatie tot nu toe. De tijd was tot nu toe ook mijn snelste tijd, 1:00.6.
Vervolgens stond de eerste race op het programma. Ik had tijdens eerdere trainingen veel aan mijn start gewerkt, maar toch ging deze fout. Ik kreeg m’n motor niet direct in de 2e versnelling dus verloor ik veel tijd. Race 1 als 14e geëindigd. In deze race reed ik een snelste ronde van 1:02.0. Dit is aanzienlijk langzamer dan mijn kwalificatie.
Race 2 was mijn start weer wat beter, maar uiteindelijk kon ik Luuk en Noah niet achter mij houden. Wel lukte het mij om Damian achter mij te houden. Er waren nog 2 gecrasht, dus uiteindelijk ben ik als 11e geëindigd. Dit keer met een snelste ronde van 1:01.4.
De dag begon zo goed, en eigenlijk hoopte ik door de dag heen nog wat stappen te zetten. Dit lukte helaas niet.

Zaterdagavond hebben we nog een nieuwe achterband om de motor gezet, aangezien we dachten dat het zondags warmer zou worden en de band harder ging slijten. Zondag in de vrije training rustig de band ingereden en in de kwalificatie weer volle bak naar een 1:00.3. Dit keer dus weer sneller dan gister! Dit was een 10e plek, echter stonden we met 3 man binnen een tiende.
In race 1 werd ik samen met Noah buiten de baan gedrukt, waarna ik de race moest vervolgen met een achterstand. Eerst kwam ik steeds een stukje dichterbij, tot het ging regenen. Uiteindelijk dus als laatste en 13e gefinisht.
Race 2 had ik een goede start, en begon ik de race als negende. Al snel werd ik ingehaald en lag ik weer 10e. Ik maakte steeds veel foutjes met het schakelen, omdat ik was verwisseld van tandwiel. Hierdoor moest ik soms vaker opschakelen en dus ook meer terugschakelen. Op een gegeven moment kwam Luuk mij voorbij, en een tijd later passeerde ook Noah mij. Noah ging vervolgens onderuit, waardoor ik toch nog als 11e ben geëindigd!

Al met al was het een heel leuk weekend! Er was veel meel publiek dan bij de andere wedstrijden. Ik heb zelfs nog op het podium mogen staan na de demorace op het TT Circuit. Heel vet! De volgende wedstrijd is in Veldhoven, zelf hoop ik om deze lijn door te trekken en steeds een beetje dichterbij de rest te komen.