Close

augustus 31, 2016

Wedstrijdverslag Veldhoven

Afgelopen weekend stond de wedstrijd in Veldhoven op het programma. De dag begon niet zo goed, aangezien ik steeds last had van mijn ogen als ik m’n lenzen in deed. Hierdoor moest ik de vrije training met mijn bril op rijden. In de bochten keek ik steeds tegen de rand aan of er net over heen, ik kon dus niet goed zien en dit resulteerde in een 59.9.

De kwalificatie heb ik met 1 reservelens in gereden, hierdoor zag ik wat beter. Het ging direct veel beter als de training en ik reed een 56.3. Dit was helaas wel een laatste plek.

In race 1 had ik een goede start en kon ik in de eerste bocht direct voorbij Damian. Even later haalde hij mij weer in en maakte ik een paar foutjes. Hierdoor ontstond er een gat, die ik niet meer dicht kon rijden. Snelste ronde: 55.2.

Race 2 had ik ook weer een goede start en kwam ik weer voor Damian de eerste bocht uit. Ik kon hem heel lang achter me houden, totdat hij mij op een gegeven moment ging inhalen. Ik was al aan t insturen toen hij de motor er nog tussen zette. Dit resulteerde in wat contact waardoor ik even in het zand naast de baan kwam. Er was direct een groot gat. Ik maakte me zelf een beetje boos en reed in een paar ronden zo het gat dicht! Ik had een goed plan om hem in de tweede bocht de laatste ronde er naast te zetten. Echter maakte ik de voorlaatste bocht een schakelfoutje waardoor dit niet lukte. Mijn beste rondetijd heb ik wel weer verbeterd naar een 54.5.

Aan het einde van de dag wel tevreden met de rondetijden. Ik merk wel dat ik er profijt van heb als ik de dag van tevoren op de zelfde baan heb getraind, wat nu dus niet zo was. Ik heb namelijk best wat tijd nodig om aan de baan te wennen.

Volgende race is in Berghem op 10 september, dan gaan we weer knallen!

Birgit #16