Close

september 11, 2016

Wedstrijdverslag Berghem

Berghem | 10-09-16 | Op weg naar een goede klassering…

Gister stond alweer de wedstrijd op het kartcircuit in Berghem op het programma, vorige keer in Berghem ging het niet zo goed, dus ik was heel gedreven om het dit keer beter te doen.

Vrijdag heb ik al kunnen trainen op het circuit en dit ging eigenlijk direct wel vrij goed. Een paar dingen geprobeerd qua versnellingen en lijnen en uiteindelijk wel een mooi ritme te pakken. Op een gegeven moment voelde de motor wat raar aan en hoorde ik wat rare geluiden, direct naar binnen gegaan, bleek de ketting kapot. Gelukkig had Thom Molenaar nog een nieuwe ketting mee die we mochten gebruiken! Daarna nog een paar ronden geklokt en ik zat steeds rond de 1:00.

Zaterdagochtend met de vrije training besloten we om deze sessie nog op de oude band te rijden waar ik ook op had getraind, dit deden we zodat we de andere band te sparen. Deze band hadden we al gebruikt in Veldhoven en Assen. We hadden er ook een nieuwe voorband onder gezet. Vrije training een mooie 59.9 gereden, waar ik zelf heel tevreden over was.

De kwalificatie zat er dus een andere achterband om. Na 5 rondjes zat ik lekker in m’n ritme waarna ik in ronde 6 een snelste tijd neer zette van 59.1. Hierna begon ik ook te voelen dat mijn achterband steeds meer begon te glijden, waardoor ik die tijd niet meer kon verbeteren. De 59.1 betekende wel een P11, waar ik zeer tevreden over was! In de pauze zijn we op zoek gegaan naar een andere achterband, we hadden zelf geen nieuwe meer bij ons. Uiteindelijk had Noah Bronkhorst nog een nieuwe harde achterband die we mochten gebruiken!

Race 1 had ik een matige start, ik kwam op P12 de eerste paar bochten door. Direct in de eerste ronde maakte ik bij uitkomen van de twee na laatste bocht een fout, waardoor ik buiten de baan in het zand kwam. Damian en Luuk kwamen mij voorbij en ik moest de achtervolging in zetten. Samen met Luuk reden we in een paar rondes het gat naar Damian en Noah dicht, Luuk haalde ze in de laatste ronde nog in, maar mij lukte dit niet. We finishten alle vier binnen een halve seconde.

Race 2 had ik een iets betere start maar kwam alsnog op P12 de eerste ronde door. Ik voelde dat ik sneller was dan Noah, maar inhalen lukte me niet goed. Bij een poging in bocht 4 moest ik wijd en haalden Noah en Damian mij weer in. Op een gegeven moment was ik ze alle twee voorbij en reed ik heel snel bij ze weg! Ik had zo’n 10 seconden voorsprong toen ik bordje zag van de laatste ronde. Heel even schoot er nog door me heen dat ik wel rustig aan kon doen, omdat ik wist dat ik zo ver voor P12 zat. In bocht 4 ging het vervolgens opeens mis met aanremmen van de bocht. Ineens was ik de voorkant kwijt. Tijdens de val stond ik al half weer op en rende nog naar m’n motor. Helaas lukte het me niet op tijd om weer weg te rijden en ben ik nog wel gefinisht op P14. In het begin was ik vooral heel boos op mezelf. Dan is ‘heel boos’ nog zacht uitgedrukt. 😉

Uiteindelijk ben ik natuurlijk heel erg tevreden over het rijden en de grote stap die ik dit weekend weer heb gemaakt. Ik zit nu per ronden nog zo’n 2,5 seconden van de snelste jongens af en daar ben ik heel blij mee! Dit was ook de eerste keer dat ik niet op een ronde gezet werd tijdens een race. Natuurlijk had ik graag race 2 op die goede positie willen finishen, maar een foutje is zo gemaakt, en daar leren we ook weer van! Gelukkig heb ik laten zien wat er in me zit, en daar ben ik blij mee!