Close

september 26, 2016

Wedstrijdverslag Zwolle

Zwolle | 24-09-16 | Laatste race van het jaar..

Afgelopen weekend stond alweer de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. We hadden dit keer 2 vrije trainingen, een kwalificatie en twee races.

De vrije trainingen heb ik vooral gebruikt om de baan goed te leren kennen. Er zaten veel hobbels in het asfalt waar je soms goed op moest letten. In de tweede vrije training een 54.0 gereden als snelste tijd.

De kwalificatie verliep goed, ik was alleen een paar keer bijna de voorkant kwijt in bocht 8 door de hobbels daar. Uiteindelijk als 8e gekwalificeerd van de 11 met een tijd van 51.5. Toch weer 2.5 seconde gewonnen ten opzichte van de vrije training.

De eerste race had ik een hele slechte start. Ik ging op mijn plek staan en kwam er toen pas achter dat ik zo het startlicht niet kon zien. Domme fout, dus maar starten wanneer de rest ook weg ging. Ik lag de hele tijd op een mooie 9e plek, totdat ik met mijn voorwiel net naast de baan kwam en heel wat tijd verloor. Ik kwam net voor Luuk en Damian de baan weer op. Het ritme was vervolgens ver te zoeken, en Luuk passeerde mij. Ik wilde een paar ronden later aan het einde van het rechte stuk hem er tussen zetten, totdat ik zag dat er met de gele vlag gezwaaid werd. Luuk ging vervolgens in die zelfde bocht rechtdoor, dus dit scheelde mij weer een plekje. Uiteindelijk race 1 als 7e gefinisht, dit kwam mede door 2 uitvallers. In de pauze ook nog wat dingen besproken met Bob, wat weer resulteerde in wat meer snelheid.

Race 2 had ik wel een goede start en kon ik een hele tijd aardig met Noah mee. Helaas moest ik wijd toen ik ingehaald werd door de eerste rijder, waardoor ik in het grind kwam. Ik kwam pas weer na Damian de baan op en ben gefinisht als 8e. Ik baalde hier wel van, aangezien ik een mooi gaatje had weten te slaan. In deze race wel nog een snelste ronde gereden van 50.9. Dus weer sneller als in de kwalificatie.

Al met al weer tevreden over het rijden, alleen jammer van de uitstapjes buiten de baan. Op 23 oktober doe ik nog mee aan de 4 uurs race van de SOBW in Croix. Ik rij dan in een team met Noah de Kort. In de tussentijd nog zoveel mogelijk proberen te trainen in Assen! Ook gister zijn we direct weer naar Assen gegaan om een dag te trainen. Hierbij specifiek gelet op het later insturen in een aantal bochten. Dit is bij mij haast het hele seizoen al een lastig puntje, maar gister merkte ik dat het al weer veel beter ging! In een oefenrace zelfs nog alle NSFjes achter me gehouden. 🙂

Birgit #16