Close

oktober 26, 2016

Wedstrijdverslag Croix-en-Ternois

Croix-en-Ternois | 23-10-2016 | 4 uurs race

Afgelopen zaterdag heb ik samen met Noah de Kort meegedaan aan de 4 uurs race. Deze vond plaats in Frankrijk. Vrijdag waren we al afgereisd naar Croix.

‘s Ochtends hadden we twee vrije trainingen van een half uur om de baan te leren kennen. Dit keer was er geen kwalificatie, want er werd gestart op volgorde van startnummer. Wij moesten starten als laatste van de Yamaha Cup. Noah begon en we moesten allebei minimaal vier keer rijden. De start was goed en we lagen direct rond de 4e/5e plek. Vrijwel de hele race hebben we rond deze positie gereden. In Noah’s laatste stint ging hij nog onderuit, maar gelukkig was er niks stuk en konden we doorrijden. In het laatste half uur kreeg de nummer 1 in de wedstrijd pech, en werd de nummer 2 uit de wedstrijd gehaald. Hierdoor schoven we dus op naar plek 3! We finishten uiteindelijk maar 6 seconden voor de nummer 4! Dit is een heel klein verschil bij een race van 4 uren. Uiteindelijk een hele mooi derde plaats en natuurlijk dik tevreden!

Noah de Kort en Joost de Kort bedankt voor het rijden op de motor en de gezellige dag en Santi bedankt voor het sponsoren van ons inschrijfgeld!