Close

april 2, 2017

Training en Wedstrijd Assen

Zaterdag 1 & Zondag 2 april stond het eerste weekend van de GAMMA Yamaha R125 cup op het programma. Zaterdag hadden we over de hele dag 5 trainingen en zondag een tijdtraining, kwalificatie en 2 wedstrijden.

Zaterdag mochten we van start met de eerste trainingen voor de GAMMA Yamaha R125 cup, de eerste 3 sessies waren mooi droog. In deze sessies was mijn snelste tijd 58.5, waar ik vorig jaar nog 1:00.4 reed. Natuurlijk was ik hier wel enigszins tevreden mee, maar ik wist ook dat het wel harder kon. De vierde sessie was de baan kletsnat en regende het nog, hierdoor werd de vijfde sessie ook afgelast. In de middagpauze kregen we in het mediacentrum van het TT Circuit nog een voorlichting van Wim Kroegman over het omgaan met sponsoren en social media.

Voor zondag was er goed weer voorspeld. De eerste vrije training heb ik gewoon lekker kunnen rijden, als volgende stond de kwalificatie op het programma. Ik trainde met 57.5 naar een 6e tijd! Hier was ik zeker heel blij mee, dit was weer een seconde sneller als gister en zo ver naar voren had ik nog nooit gestaan bij de start. Race 1 was mijn start gewoon prima, ik heb de 6e plek vast kunnen houden. In ronde 1 kwam ik helaas al buiten de baan, waardoor 3 rijders mij voorbij kwamen, daarna vielen er nog 2 voor mij. Het ritme wat ik in de kwalificatie wel had, was er niet echt in de race. Uiteindelijk als 9e gefinisht, met als snelste rondetijd 58.4. In race 2 was mijn start weer goed, en ik kwam als 4e de eerste bocht uit. Ook deze race verliep niet vlekkeloos en ik ben uiteindelijk weer als 9e gefinisht.

Het dagtotaal was een 9e plek. Natuurlijk ben ik hier niet ontevreden mee, maar ik had stiekem gehoopt dat er na die kwalificatie wat meer in had gezeten! De volgende race is in Berghem op 22 april, in de tussentijd trainen we wanneer dat kan op de Junior Track in Assen!

Birgit #16