Close

april 23, 2017

Wedstrijd Berghem

De tweede racedag van het seizoen stond dit weekend op het programma. Dit maal moesten we afreizen naar het Brabantse Berghem. Vrijdag konden we hier al trainen, er was dit jaar nieuw asfalt gelegd. Dit asfalt was met de harde band best glad, maar met de zachte band was er goed grip. De trainingsdag verliep verder goed en de snelheid zat er op dit circuit al goed in.

De zaterdag begonnen we met de vrije training, direct voluit gegaan om het maximale uit de dag te halen. Dit resulteerde in een snelste tijd in de vrije training, positief begin van de dag. De kwalificatie verliep op een paar foutjes na ook goed. De foutjes waren vooral met terugschakelen voor een bocht, waarbij ik het schakelpookje steeds mistte. De kwalificatie afgesloten met een 6e startplek, met 57.5 stond ik 1.5 seconde van nummer 1 af.

Bij de eerste race pakte ik een goede start en handhaafde ik P6. Uiteindelijk kwam er iemand om me heen, waarbij ik eerst nog wel kon aanhaken. Ook in de races maakte ik veel foutjes met schakelen. Dit gebeurde ook in de laatste ronde, waardoor ik nog werd terug gezet naar P8. Race 2 was de start ook goed. Dit keer ging de openingsfase alleen niet heel goed. Normaal ben ik juist vanaf het begin snel, maar dit kon ik nu niet voor elkaar krijgen. De wedstrijd afgesloten op een negende plek.

De snelheid zit gewoon goed, alleen maak ik nog te veel fouten in de race. Het schakelpedaal staat inmiddels net wat anders, wat we vandaag op Assen ook alweer hebben getest! In Assen hebben we 6 mei ook de volgende race! Hopen op een net zo goede kwalificatie en betere races!