Close

mei 7, 2017

Wedstrijd Assen

Dit weekend reden we de derde wedstrijd in Assen. Dit keer reden we de layout tegenovergesteld vergeleken met normaal. In de vrije training de baan verkend en proberen om een goed gevoel te creëren. Omdat de baan nu andersom werd gereden, zaten er in een paar bochten flinke hobbels. Hierdoor had ik weinig vertrouwen in de voorkant. Uiteindelijk de vrije training uitgereden als 5e.

De kwalificatie begon goed maar na een tijdje kon ik niet echt een goed ritme vinden. Midden in de sessie was er nog een crash waardoor we in die ronden niet echt snelle tijden neer konden zetten. Gekwalificeerd als 8e voor de beide races.

De eerste race was mijn start gewoon prima. De hele tijd op de zelfde plek blijven rijden. Door dat er nog 2 rijders voor mij vielen heb ik de finish gepasseerd als 6e. Het beste resultaat tot nu toe. Race twee was wat minder makkelijk. Dit keer kon ik de aansluiting niet houden bij de rijders voor me. De rijders achter me hadden dit keer wel aansluiting bij mij. De hele race hebben ze dicht achter me gereden en me proberen in te halen. Toch nog voor ze gefinisht op een 8e plaats. Dagtotaal was 7e.

Zondag hebben we vervolgens een dag getraind op Assen. Ik heb vooral gelet op wat rustiger remmen en terugschakelen. Helaas nog wel twee keer het asfalt van dichtbij gezien, maar verder niet veel schade. Volgende races zijn in Spa Francorchamps op 20 en 21 mei.