Close

mei 22, 2017

Moeilijk weekend in Spa Francorchamps

Zaterdag 20 en zondag 21 mei reden we twee wedstrijddagen in Spa. Donderdagmiddag vertrokken we vanuit Drachten richting België. Onderweg hebben we mijn nieuwe helm opgehaald in Heerenveen, met dank aan Motorhuis EsVanA en Rijschool Dick Hielkema. Vrijdag konden we trainen op het kartcircuit, helaas was het de hele dag nat. ’s Middags toch besloten om te gaan rijden, en het tempo in de regen was goed.

Zaterdagochtend begonnen we de vrije training droog. Omdat dit natuurlijk heel anders rijdt dan in de regen, moest ik heel erg zoeken naar het goede gevoel. Hierna stond de kwalificatie op het programma. Het leek er op dat het ging regenen, daarom was het belangrijk om direct een snelle ronde te zetten. Iedereen werd tegelijk de baan opgestuurd en al aan het einde van de eerste ronde begon het te sputteren. Omdat het alleen maar harder zou gaan regenen ging ik in de eerste echte ronde aanzetten. Helaas was het na een paar spetters al zo glad dat ik in bocht 3 direct onderuit ging. Na mij volgden er ongeveer 7 rijders in de zelfde ronde. De snelste rondetijden waren dus gezet in de outlap in het gedrang. Dit betekende startten van P11. Bij de start van de 1ste race verloor ik direct 1 plekje. Na ongeveer acht ronden had ik de aansluiting gevonden bij het groepje voor me. Ik had net een rijder ingehaald, toen ik merkte dat ik mijn schakelpookje was verloren. Helaas race 1 DNF.  In race 2 verloor ik weer direct een plekje bij de start, maar won ik ook weer een plekje in de ronde er na. Lange tijd op P11 gereden, helaas een paar ronden voor het einde nog ingehaald. Race 2 P12.

Zondag begon weer met een vrije training, net zoals zaterdag had ik gewoon geen goed gevoel op de motor. Het vertrouwen mistte in de bochten. In de kwalificatie reed ik een 57.9, dit was goed voor een 12e startplek. In de beide races heb ik deze tijd niet weten te verbeteren. Beide races reed ik alleen, race 1 P12 en race 2 P10.

Helaas door dit weekend 3 plaatsen gezakt in het kampioenschap, waar ik nu 10e sta. De volgende race is 5 juni in Staphorst, waar ik hoop er weer beter bij te zitten.