Close

juni 6, 2017

Wedstrijd Staphorst

Maandag 5 juni verreden we een wedstrijddag op het circuit in Staphorst. Het circuit was helemaal veranderd ten opzichte van vorig jaar, dus voor iedereen was de baan nieuw. Er zaten 4 hele korte bochten in, maar ook 2 lange rechte stukken. De dag begon met een vrije training, het was belangrijk om de baan goed te leren kennen. Vrije training afgesloten met een 1.02. De kwalificatie verliep voor mij niet vlekkeloos. De eerste bocht na de start was heel krap, dus het was belangrijk om een goede kwalificatie te rijden. In het begin kon ik goed mijn rondjes rijden, maar toen ik de laatste paar ronden nog wilde aanzetten had ik wat pech met andere rijders en een paar foutjes. Ik moest starten vanaf P12.

De start van de eerste race ging niet goed, ik hield wel P12 maar er ontstond direct een gaatje naar P9 en 10. Drie kwart van de race achter Mieke gereden op P11, toen een paar rondes voor het einde een aanval geplaatst en P11 niet meer afgestaan. Voor ons viel nog iemand, dus uiteindelijk P10. De hele wedstrijd reden we het zelfde tempo als Noah en Luuk op 8 en 9, maar deze hadden direct bij de start al een gat. Voor race 2 was het dus belangrijk om dit keer wel goed te starten.

In race 2 kwam ik redelijk van mijn plek. Echter raakte ik in de eerste bocht de achterband van een andere rijder waardoor ik haast viel en hierdoor Mieke nog aantikte. Hierdoor kwam ik de eerste bocht uit als dertiende. In de eerste paar rondes direct al weer opgeklommen naar P11, echter had ik de hele race iemand vlak achter me zitten. Weer hadden we het zelfde tempo als P10, maar misten we weer de aansluiting met de start.

Al met al had er zeker meer in gezeten, maar ik ben toch blij dat ik de gevechten in de races wel heb kunnen winnen. Volgende keer weer beter kwalificeren en er direct beter bij zitten in de races! Op 1 juli rijden we weer wedstrijden op het kartcircuit in Veldhoven, tot die tijd gaan we nog veel trainen in Assen!