Close

juli 2, 2017

Wedstrijdverslag Eindhoven

Dit weekend stond de wedstrijd in Eindhoven op het programma. Vrijdags konden we trainen op het circuit. Wij kwamen om ongeveer twee uur aan, het duurde even voordat ik de baan doorhad. Op een gegeven moment een paar rondjes achter Dustin aangereden en daarna mijn tempo steeds wat kunnen opschroeven. Aan het einde van de dag nog gevallen, met als resultaat wat schaafplekken, blauwe plekken en een dikke elleboog. Daarna nog wel weer wat rondjes kunnen rijden en vervolgens voor de wedstrijddag een andere voorband erom gelegd.

Toen ik zaterdagochtend wakker werd was het direct nat. Het circuit waar we op reden is een kartcircuit en staat er daarom om bekend dat het goed glad is in de regen. Met de vrije training de baan op, en gewoon geprobeerd om gevoel te krijgen met de motor in de regen. Er gingen veel rijders onderuit, maar ik bleef zitten. Na een tijdje werd ik binnengeroepen door m’n ouders, omdat die het risico op vallen wilden beperken. Met de kwalificatie was het net zo nat als in de vrije training. Ik ging als tweede de baan op en al in de eerste ronde ging het mis. Met het aanremmen direct de voorkant kwijt. Remhendel was kapot dus ik moest naar binnen zonder een tijd gezet te hebben. In totaal nog de tijd om 6 rondjes te rijden en nu was het zaak om eerst een tijd te zetten en niet weer te vallen. In de vijfde ronde kwam ik naar een 1.08.5 wat goed was voor een zevende startplek.

Race 1 was ook nog steeds nat. De start was goed en ik hield het gat naar P6 voor mij ongeveer gelijk. Wel hoorde ik dat er 1 of meerdere rijders vlak achter mij zaten. Toen Noah mij inhaalde in de hairpin moest ik wijd, waar grote plassen water lagen, ik kon dus niet veel snelheid meenemen uit de bocht omdat het daar nog gladder was. Daardoor kwam Koen mij uitkomen hairpin ook nog voorbij en was er direct een gat naar hun. Uiteindelijk geen risico’s meer genomen en gefinisht als 9e.

Bij race 2 was er een droge lijn aan het ontstaan op het circuit. Je kon dus wel een stuk harder rijden, maar het was ook extra oppassen. Naast de droge lijn was het namelijk nog steeds nat en superglad. Deze race de hele tijd op P6 gereden tot dat Noah er hem in de hairpin weer naast zette. Hij had nu de droge lijn en ik zat op het natte, dus er was direct een gat. Uiteindelijk afgevlagd op P7. Achteraf bleek dat we een ronde te veel hadden gereden. En aangezien Noah mij in de laatste ronde had ingehaald, was ik alsnog gefinisht op P6.

Dagtotaal was P7 en weer een beter weekend gereden dan de vorige weekenden. Vandaag nog weer getraind op Assen. Na drie dagen op de motor en twee valpartijen toch wel wat spierpijn. De volgende race is 5&6 augustus tijdens de GAMMA Racing Days in Assen!