Close

augustus 7, 2017

Wedstrijdverslag GAMMA Racing Days

Afgelopen weekend stonden de GAMMA Racing Days op de agenda. Voor de GAMMA Yamaha R125 cup betekenden dit 2 racedagen en een demorace op het TT circuit op zondag.

Zaterdag startten we met een vrije training, direct voelde ik al dat ik niet lekker reed. Ik had ook al een aantal weken niet gereden en moest heel erg inkomen. De kwalificatie was dan ook niet geweldig, ik reed als snelste een 58,9 en kwalificeerde me hiermee als 10e. Ik heb op Assen al eens een 57.5 gereden, dus ik was hier niet heel tevreden mee. Race 1 had ik een goede start en ik reed een tijdje negende, wel wist ik dat er twee rijders op een gegeven moment vlak achter me zaten. Toen de ene een inhaalactie bij mij inzette moest ik wijd en kon de ander er ook voorbij. Hierna lag ik dus 11e. Uiteindelijk was het verschil op de streep 0.3s naar P10 en 0.9s naar P9. Race 2 startte ik slechter en lag ik uiteindelijk 11e. Wel steeds heel dicht op mijn voorganger gezeten, alleen kon ik er maar niet omheen komen. In 1 bocht verloor ik heel veel bij de exit waardoor er elke ronde weer een gat ontstond, die ik in de rest van de ronde weer dicht moest rijden. Doordat er een rijder voor mij viel uiteindelijk gefinisht als 10e, met een gat van minder dan 0.2s naar P9. Wel weer wat sneller gereden dan in de kwalificatie, maar een 58.5 is nog steeds een seconde langzamer als mijn snelste tijd in Assen.

Zondag begon vroeg met een demo op het TT circuit. Dit was weer heel leuk om te doen en ondanks dat het best vroeg was, zat er al best veel publiek! Hierna stonden onze eigen trainingen op het programma. De vrije training gebruikt om er weer wat tempo in te krijgen. De kwalificatie verliep echter niet helemaal volgens plan. Het plan was om achter een snellere rijder aan te gaan, om hierdoor zelf ook een snellere tijd te rijden. De eerste ronden heb ik alleen gereden en reed ik een 58.2. Daarna liet ik me terugzakken, alleen toen ging de rijder voor me ook langzaam rijden. Vervolgens kwam ik nog even buiten de baan doordat er iemand bij mij achterop reed. Toen ik eindelijk een goed sleepje had gevonden, werd de sessie afgevlagd. Het plan was dus niet helemaal gelukt. Ik moest weer starten vanaf een 10e startplek. Race 1 begon vrij chaotisch, in de beginfase gingen er drie rijders voor mij onderuit. Het gaatje naar de rijder voor mij bleef gelijk, maar ik kon het niet dichten. Zelf had ik al een heel gat geslagen naar de rijders achter mij. Doordat ik door de valpartijen voor mij op een zevende plek lag, heb ik besloten rustig de race uit te rijden en geen risico’s meer te nemen. Race 2 kon ik in het begin aansluiten bij een groepje van 3 rijders. Na een tijdje moest ik echter lossen en kwam ik weer alleen te rijden. Daarom uiteindelijk deze race ook rustig uitgereden en gefinisht op de 10e plaats.

De GAMMA Racing Days is voor ons altijd een heel leuk weekend, er is veel te doen en er is veel meer publiek dan normaal. Helaas gingen de races niet helemaal volgens plan en waren de tijden niet super. Vandaag ga ik echter weer richting Assen om 3 dagen te trainen tijdens racekamp. De volgende race zullen we rijden in Emmen en gaan we weer voor betere posities!