Close

september 11, 2017

Wedstrijdverslag Emmen

Zaterdag 9 september werd de één na laatste wedstrijd verreden van de GAMMA Yamaha R125 cup van dit seizoen. De voorspellingen waren niet heel best en uiteindelijk is het ook de hele dag nat geweest. De baan in Emmen is een kartcircuit, dus is het in de regen erg glad.

Er waren in het begin vragen over het wel of niet rijden, aangezien het nat was. Ik was sowieso van plan om te gaan rijden, maar er zijn ook een aantal rijders niet gestart. We begonnen met de vrije training, deze heb ik gebruikt om aan te voelen hoe glad de baan nou echt was. Het circuit bood veel meer grip dan de natte baan in Veldhoven, dus er was prima te rijden.

Ik startte de kwalificatie achter twee snelle rijders. Al snel merkte ik dat ik het tempo van deze rijders goed kon volgen. Op een gegeven moment zag ik dat ze aan de kant aangaven dat ik op P1 lag. Ik was ook sneller dan de rijder achter wie ik aan reed, maar kwam er niet goed langs. Ik probeerde steeds een gat te laten vallen, en vervolgens deze dicht te rijden. Echter had ik dit gat steeds te snel dicht en heeft het dus niet maximaal geholpen. Uiteindelijk gekwalificeerd als 4e, dit is mijn beste kwalificatie tot nu toe. Ik wil alleen natuurlijk altijd meer, en helemaal omdat ik een tijdje op P1 stond! Als ik de kwalificatie wat beter had aangepakt, had ik denk ik wel wat verder naar voren kunnen staan.

Bij race 1 had ik een moeilijk begin van de race. De start op zich was niet slecht, ik behield mijn plek in de eerste bocht. De eerste ronde was echter niet goed, ik kwam als zevende door na 1 rondje. Ongeveer de hele tijd strijd gehad met Rein om de 6e plek. Ik wist waar ik sterk was omdat ik de hele tijd achter Rein aan reed. Doordat er tijdens de race een rijder viel, schoven we nog een plek op. In de laatste ronde zat ik nog steeds achter Rein, wel was ik hem bij uitkomen laatste bocht een paar keer voorbij gekomen. Hier was ik dus sneller dan Rein en hier ging ik het dan ook proberen. Ik probeerde de laatste bocht heel vroeg op het gas te gaan en hem zo voorbij te rijden, en dat lukte. Race 1 uiteindelijk gefinisht als vierde, weer een beste resultaat tot nu toe, maar niet helemaal tevreden over de race!

Bij race 2 was het dus belangrijk dat ik in het begin van de race wat brutaler was. Dit lukte goed en ik kwam als vijfde door na 1 rondje. Ik reed achter de eerste vier rijders aan en wilde de rijder voor me inhalen in de 1 na laatste bocht, echter raakte ik deze rijder en ontstond er een gaatje. Ik kon een tijd dat gaatje gelijk houden, maar ik kon er niet naar toe rijden. Wel had ik een groot gat achter me. Op een gegeven moment dus minder risico genomen en de race uitgereden als vijfde.

Als dagtotaal was ik vijfde geworden, met 102 punten stond ik maar 3 punten achter de derde plaats. Al met al natuurlijk heel tevreden met de resultaten! Wel een aantal verbeterpunten in de races, waardoor ik denk dat het nóg beter kon. Inmiddels kunnen we ons opmaken voor de laatste race in Assen op 23 september.