Close

september 25, 2017

Wedstrijdverslag Assen

Afgelopen weekend de laatste race van dit seizoen gereden in de GAMMA Yamaha R125 cup. Er stond dit keer een groot deelnemersveld van 19 rijders aan de start. De races vonden weer plaats op de TT Junior Track in Assen.

Op vrijdag waren we al afgereisd naar Assen om een middag te trainen. Zaterdagochtend stonden de vrije training en de kwalificatie op het programma. De vrije training verliep prima, ik had direct een redelijk tempo te pakken. Het plan voor de kwalificatie was om achter snellere rijders aan te gaan. Ik ging daarom vanaf de eerste rondes al achter Noah Bronkhorst aan, die ronde na ronde versnelde. Zo zette ik in mijn 2e ronde een tijd van 58.0. Na een aantal ronden bleef bij de één na laatste bocht mijn knie in de curbstones hangen en kwam ik in het gras terecht. Dit was helaas nog nat en daardoor ging ik nog onderuit. Hierdoor na die tijd niet meer een snellere tijd neer kunnen zetten. Hiermee was ik gekwalificeerd als 10e. Dit was op zich geen verkeerde plek, omdat er een aantal snelle gastrijders mee deden.

Race 1 begon hectisch, omdat de eerste bochten vrij krap zijn. Ik kwam als negende de eerste ronde uit. De ronde daarna verloor ik direct weer twee plekken, omdat ik wijd moest. Een hele tijd achter P10 aan gereden, deze reed op een gegeven moment een stukje van mij weg. Rein viel echter nog een aantal rondes voor het eind, dus de wedstrijd gefinisht op P9.

Bij race 2 was mijn start wat minder, maar toch Rein achter me weten te houden, die vanaf de 11e plek kwam. Een paar rondes later haalde Rein mij weer in, dus lag ik 11e. Wel nog een paar ronden kunnen aanhaken, maar toch moeten lossen. In de laatste ronde waren er nog een aantal valpartijen, dus weer als 9e over de finish gekomen.

In het kampioenschap gefinisht op een 9e plek. Al met al wel tevreden over dit seizoen en weer veel dingen geleerd. Ondanks dat ik in 2016 ook al had gereden, waren er nog veel dingen nieuw voor mij. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld veel alleen gereden, en nu moest ik steeds vaker met meerdere rijders vechten om de beste plek. En gelukkig zijn er nog genoeg dingen die veel beter kunnen, dus er zit nog veel meer in! Wij gaan nu hard werken voor volgend seizoen, waarbij het nog niet helemaal duidelijk is welke klasse we dan gaan rijden. Wanneer ik hier meer over weet, zal ik dit vertellen. Voor nu gaan we nog een paar trainingsdagen mee pakken op de Yamaha R125 en dan staat de winter alweer voor de deur.