Close

februari 20, 2018

Pre-season training Valencia

Gisteren weer thuis gekomen na een mooie week trainen in Spanje. Van dinsdag t/m vrijdag goed kunnen trainen op Kartodromo Valencia.

Op de dinsdag hebben we de hele dag door veel wind gehad, in combinatie met een niet al te hoge temperatuur waren de omstandigheden moeilijk. In de eerste sessie ging ik direct onderuit met de Yamaha R3, niet een heel goed begin van de week. Doordat de omstandigheden niet ideaal waren heb ik de rest van de dag rustig aan gedaan, en geprobeerd om wat meer vertrouwen op te bouwen met de R3. Na de val in de eerste sessie was dit best lastig.

Woensdag begon weer met veel wind, ’s ochtends deden we eerst met zijn allen een trackwalk, om zo goed de referentiepunten op een rijtje te zetten. Direct in de eerste paar sessies had ik veel meer vertrouwen dan de dag er voor. Echter zag ik natuurlijk overal nog veel verbeteringen, halverwege de dag hebben we de voorvering verandert, zodat ik wat meer feedback kreeg met insturen van de bochten.

Donderdag was het een stuk warmer en veel minder wind, nagenoeg ideale omstandigheden om te rijden. Ook deze dag heb ik voornamelijk op de Yamaha R3 gereden en ik kreeg weer veel meer vertrouwen met het aanremmen en insturen. Op een gegeven moment nog wat verandert aan de achtervering zodat de motor wat stabieler was met aanremmen, en ik meer vertrouwen had met op het gas gaan.

Vrijdag was het opnieuw goed weer, dus ook weer veel meters kunnen maken. Het verschil in snelheid tussen dinsdag en vrijdag was heel duidelijk te merken en ik ben dan ook tevreden met hoe de training is verlopen. In 4 dagen een goed gevoel opgebouwd met de R3 en weer veel nieuwe dingen geleerd, met behulp van coaching van Joey Litjens. Ik kijk uit naar aankomend seizoen, ook al weet ik nog niet wat ik aankomend jaar precies ga rijden!

Birgit #16