Close

april 16, 2018

Wedstrijdverslag Croix-en-Ternois

Afgelopen weekend stonden de eerste races van de Yamaha R3 cup op het programma in het Franse Croix-en-Ternois. Donderdagavond zijn wij al afgereisd naar Frankrijk, omdat we vrijdagochtend al de eerste trainingen hadden.

Vrijdag was een extra trainingsdag, we konden 6 sessies rijden van ongeveer 20 minuten. De dag begon met een natte baan, dus weg op regenbanden. Eerste paar sessies heel erg wennen aan de motor en de baan, en later op zoek naar de goede rem- en referentiepunten. Aan het einde van de dag een goed gevoel opgebouwd met de motor.

Zaterdagochtend om 9 uur hadden we de eerste kwalificatie, door dichte mist was deze sessie uitgesteld, maar een half uur later konden we toch van start. Uiteindelijk een 1:02.9 gereden, wat goed was voor een 9e plek. ’s Middags om 2 uur stond de tweede kwalificatie op het programma. Tijdens de briefing van te voren de tip gekregen om deze sessie op te delen in twee stukken, dus tussendoor een keer binnenkomen. Dit pakte voor mij goed uit, want in het tweede deel van de sessie verbeterde ik mijn tijd tot 1:02.0. Dit was goed voor een 10e plek op de grid voor de races van zondag.

Zaterdagnacht had het geregend, dus we begonnen weer met een natte baan. Alhoewel het snel opdroogde, is er besloten om met regenbanden de baan op te gaan, omdat er nog aardig wat natte plekken op het circuit waren. Het begin van de eerste race was voor mij lastig, ik moest nog heel erg naar vertrouwen zoeken en reed al snel op een 10e plaats. Aan het einde van de race liep ik snel in op de rijder voor mij, maar de race was net te kort. Mijn snelste rondetijd was beter dan de 3 rijders voor mij, dus dat is wel positief! De tweede race was volledig droog. Ik had geen hele goede start, maar lag al snel op P9. Ik kon in het begin net niet aansluiten bij de rijders voor me, dus ik heb de hele race alleen gereden. Tijdens de race maakte ik veel foutjes met terugschakelen, en schoot de motor wel eens uit de versnelling. Paar verbeterpuntjes dus.

Al met al een goed eerste weekend op de Yamaha R3! Ik heb nu al zin in de volgende races in Oschersleben over twee weken.