Close

april 30, 2018

Wedstrijdverslag Oschersleben

Twee weken na de eerste races in Croix, stond het tweede evenement al weer op het programma. Dit keer in Oschersleben onder de vlag van het IDM.

Vrijdag begonnen we met 2 vrije trainingen. De eerste vrije training de baan leren kennen, verschillende versnellingen proberen en een 1:48.8 gereden. De gearing toch nog wat korter gezet voor de tweede vrije training, wat resulteerde in een 1:46.8. Tijdens de trackwalk nog wat aanwijzingen gekregen voor de volgende dag.

Zaterdagochtend hadden we de eerste kwalificatie. Het gevoel was direct goed en ik kon mooi met een andere rijder mee. Totdat na 3 rondes mijn ketting brak, einde eerste kwalificatie, ik kwam dus niet verder dan 1:47.8. In Q2 kwam ik naar een tijd van 1:46.7. P22 van de 28 in totaal, en 10e van de Yamaha R3 cup.

In beide races 9e geëindigd van de Yamaha R3 cup. In beide races een goede start, helaas moest ik in de tweede race starten vanaf P26, door het missen van een bandensticker in de warm up zondag. In de eerste race in het begin een mooie strijd gehad met Seppe, die helaas crashte. Daarna nog een gevecht gehad met een andere rijder, die ik helaas net verloor. In race 2 haast de hele race alleen gereden, in de laatste ronde m’n beste rondetijd verbeterd naar 1:46.3.

Jammer dat ik veel alleen heb gereden, hopelijk kan ik de volgende races wel net die stap maken naar de rijders voor me. 26&27 mei is het volgende evenement, dit keer in het Belgische Mettet.