Close

mei 28, 2018

Veel vooruitgang in Mettet

Afgelopen woensdag reisden we af naar het Belgische Mettet voor de 3e ronde van de Yamaha R3 cup. Donderdag was een trainingsdag, waarna we op zaterdag en zondag de kwalificaties en races reden.

Donderdag begon warm en droog. ’s Ochtends voor het eerst de baan op. Mettet is een vrij kort en technisch baantje, de eerste paar sessies goed gebruikt om verschillende referentiepunten te bepalen en de goede tandwielverhouding uit te zoeken. Na de 4e sessie begon het hard te regenen, en de baan zou dan ook niet meer opdrogen voor het einde van de dag. Besloten om niet te gaan rijden op een nat circuit, aangezien de vooruitzichten voor het weekend droog waren, en we geen onnodige risico’s wilden lopen.

Na een dag gerust te hebben op vrijdag, begonnen we de dag met de 1e kwalificatie. Het was direct al vrij warm en ik reed een 1.16.2. Donderdag kwam ik niet verder dan 1.16.9, dus een goed begin van de dag. De tweede kwalificatie verliep niet zo lekker. Begin van de sessie kon ik een lekker tempo rijden, maar nadat ik binnen was gekomen maakte ik veel foutjes en kon ik m’n tijd niet echt meer verbeteren. 1.16.0 en een tiende startplek voor de race. De eerste race stond al gepland op zaterdag middag. Ik had een goede start, en kon 2 rondjes de rijder voor mij volgen. Daarna reed ik de hele race alleen. Door 2 uitvallers gefinisht op P8.

Zondag moesten we de hele dag wachten op race 2 om 16:30. Wederom was het heel warm, dus was het belangrijk om je goed voor te bereiden op de race. Met nieuwe banden en nieuwe motivatie ging ik weg voor race 2. Start was goed en ik had direct aansluiting bij de rijder voor me. 10 rondjes de aansluiting weten te behouden totdat ik opkomen rechte stuk een schakelfoutje maakte en een gat moest laten. Race in een goed tempo uitgereden, en met een snelste ronde van 1:15.4 weer een heel stuk van mijn tijd afgereden. Na afloop van de race zeer tevreden omdat ik vorige races veel in niemandsland heb gereden, vooral in race 2 een hele grote stap vooruit gezet en de aansluiting weten te vinden bij de jongens voor mij.

Q1: P10, 1:16.224, +3.000
Q2: P10, 1:16.058, +3.108
Race 1: P8, +49.619 Snelste ronde: 1:16.115
Race 2: P10, +33.843 Snelste ronde: 1:15.464

De volgende races zijn tijdens de TT van Assen 29 juni – 1 juli. Ik kijk nu al weer uit om deze lijn voor te zetten, en in Assen nog meer progressie te boeken!