Close

juli 2, 2018

Dutch TT Assen

Afgelopen weekend stond er voor de Yamaha R3 cup een speciaal weekend op het programma. We reden namelijk mee met de Dutch Supersport 300 in het bijprogramma van de TT!

Donderdag reisden wij al af naar Assen, om alles klaar te zetten. Vrijdags hadden we namelijk al de vrije training en kwalificatie. Ik had al twee keer eerder op Assen gereden, alleen reden we dit keer de layout met de snelle Ruskenhoek, die ik nog niet eerder had gereden. Donderdagavond hadden we een trackwalk, waar een paar handige referentiepunten voor deze bocht werden verteld. Vrijdag om 12:35 hadden we de eerste training, ik reed een 1.59.8, wat goed was voor een 26e plek in totaal (van de in totaal 37 deelnemers). In de kwalificatie scherpte ik mijn tijd aan naar een 1.58.5, dit betekende een 25e startplek voor de races. Dit was goed voor P11 van de R3 cup, waarbij dit weekend ook 3 gastrijders mee reden. Ik merkte in de kwalificatie dat ik niet echt profijt kon halen uit het rijden achter de andere rijders. Mijn snelste tijd zette ik terwijl ik alleen reed, terwijl je er eigenlijk veel profijt van kan hebben als je bij iemand in de slipstream zit.

Tijdens de eerste race kende ik een goede start, ik kwam in een groepje te rijden wat streed om P21. Echter lag het tempo helemaal niet hoog, en reed iedereen elkaar telkens in de weg. Mijn laatste ronden waren niet goed, en ik kwam als 5e van het groepje over de finish. Dit betekende P25 in het algemeen, en 12e van de cup. Na de race niet geheel tevreden, ik merkte dat ik veel moeite had met het rijden in een groep. Voorheen reed ik veel alleen, dus er valt nog veel te leren.

De tweede race was voor mij een stuk beter. De start was niet heel goed, en op een gegeven moment kwam ik met Thijs Sup te rijden. We reden het gat dicht naar Mieke Abbink en hadden met z’n drieën een mooie strijd. In de laatste ronden ging het tempo nog omhoog en reden we het gat dicht naar de twee rijders voor ons. In de laatste ronden nog een tijd in de 1.57 weten te rijden, en zo ook weer mijn beste rondetijd weten te verbeteren. Uiteindelijk deze race als 24e gefinisht op 0.112 van P22. Weer héél veel geleerd deze race, en vooral een hele leuke strijd gehad! Voor het Yamaha R3 cup kampioenschap ben ik twee keer als 9e gefinisht, omdat de gastrijders niet meereden voor de punten.

In de week voorafgaand van de TT, stond er een artikel over mij in de Drachtster courant, te lezen via deze link.
Ook in de Leeuwarder Courant werd er op vrijdag aandacht geschonken aan mijn deelname tijdens de TT, het zelfde artikel stond op zaterdag in het Dagblad van het Noorden, dit artikel lees je hier.

Aankomend weekend reizen we alweer af naar het Belgische Zolder, waar wij weer samen rijden met het IDM&ONK Supersport 300.