Close

augustus 20, 2018

GAMMA Racing Days

Afgelopen weekend stond er voor de Yamaha R3 cup weer een groot evenement op het programma. Dit keer was het programma verdeeld over twee dagen, en reisden we dus op vrijdag af naar Assen.

Zaterdagochtend om 8 uur stond al de eerste kwalificatie op het programma, dus zaten we om 06:30 al aan het ontbijt. De omstandigheden waren nog niet ideaal, maar ik was van plan om direct vanaf het begin er goed bij te zitten. Omdat we maar twee kwalificaties en één race hadden dit weekend, was het belangrijk om direct goed in je ritme te zitten. Ik reed in de eerste kwalificatie naar een nette P8 van de 22 rijders. Gevoel met de motor was goed, maar het zou in de tweede kwalificatie een stuk sneller gaan.

In de tweede kwalificatie wilde ik graag weer als een van de eersten de baan op. Vanaf de eerste ronde goed doorgereden en stuk voor stuk kwamen er een aantal snellere rijders om mij heen. Ik kon mooi mee met dit groepje en verbeterde steeds mijn tijd. Ik probeerde verschillende dingen uit, waardoor ik ook veel foutjes maakte, maar waar ik wel heel veel van heb geleerd. Ik reed een 1:59.7, wat goed was voor een 13e startplek. Ik zat wel dicht op de jongens voor me, dus ik had na de kwalificaties ook heel erg veel zin in de race. Om 5 uur stond er nog een sportsessie op het programma voor de Yamaha R3 cup, daarna goed voorbereiden en op tijd slapen.

Zondag hadden we pas ’s middags de race, dus het duurde even voordat we van start mochten. Om 10 voor 2 gingen de lichten uit en ik was goed weg. Ik ging als elfde de eerste bocht door, en kon een stuk mee met de groep voor me. De rijder achter me haalde mij in en we wisselden een paar keer van positie. Al direct aan het begin van de race ging mijn motor twee rondes achter elkaar in de zelfde bocht tussen de versnelling. Hierdoor mistte ik helaas het instuurpunt en kwam ik niet goed de bocht uit. De rijders voor me waren al weg en achter mij was al een groot gat naar de andere rijders. De race dus eenzaam uitgereden en ook niet echt lekker in mijn ritme gekomen. Ondanks dat ik voor een aantal rijders zat die normaal voor mij staan, was ik niet helemaal tevreden. Dit was omdat het zaterdag zo goed ging en ik ook heel ontspannen op de motor zat, ik had dit graag willen afmaken in de race, omdat ik voel dat het er wel in zit. Ik ben uiteindelijk als 10e gefinisht en als 6e voor het R3 cup klassement.

De volgende races zijn weer in Assen, ditmaal tijdens het IDM van 7 t/m 9 september, nieuwe ronden nieuwe kansen!