Close

oktober 1, 2018

Laatste races in Hockenheim

Dit weekend stond het laatste weekend van de Yamaha R3 cup op het programma. Donderdag middag reisden we af naar het Duitse Hockenheim. Een aardig eindje rijden voor ons.

Vrijdag
Ik had nog nooit gereden op dit circuit, dus heb ik vrijdagochtend voor de eerste vrije training nog een rondje gelopen om de baan wat beter te leren kennen. Al snel kwam ik er tijdens de training achter dat er best veel hobbels in de baan zaten en ik had best veel moeite om goede referentiepunten te vinden.
FP1: P18 IDM, P11 Yamaha R3 Cup, 1:48.6
FP2: P18 IDM, P11 Yamaha R3 Cup, 1:46.8

Zaterdag
Zaterdagochtend om 09:00 hadden we al de eerste kwalificatie. De tweede kwalificatie was om 12:10, dus het was van te voren al duidelijk dat het in Q2 sneller zou gaan dan ik Q1. Onder de koude omstandigheden reed ik wel alweer sneller dan de dag er voor. Ik had direct al door dat ik een aantal dingen had gevonden op de baan waardoor ik sneller was. In de tweede kwalificatie kwam dit er ook uit en reed ik een 1:43.8. Hier was ik heel tevreden mee omdat ik opeens 2,5 seconde van mijn tijd af had gereden. ’s Middags stond ook al de eerste race op het programma. Ik mocht starten als 14e in totaal. Ik had helaas een hele slechte start en kwam niet goed van mijn plek. In bocht 1 werd ik ook nog wijd gedrukt, ik verloor voor de tweede bocht dan ook al 5 plekken. Ik kwam niet lekker in mijn ritme en kwam samen met Xavier te rijden. We kwamen uiteindelijk naast elkaar over de finish en Xavier zat net 0.04 seconde voor mij. P9 Yamaha R3 cup en P14 totaal.
Q1: P17 IDM, P10 Yamaha R3 Cup, 1:46.1
Q2: P14 IDM, P8 Yamaha R3 Cup, 1:43.8
Race 1: P14 IDM, P9 Yamaha R3 Cup, 1:44.2

Zondag
Zondagochtend om 09:30 begonnen we met een warm up. Ook nu was het nog heel koud, dus geen risico’s nemen en gewoon lekker mijn rondjes rijden. Dit resulteerde in een 1:45.4. Zondag om 14:00 stond de tweede race op het programma. Deze race ging veel beter dan de eerste. Mijn start was goed en ik kon een tijdje mee met de jongens voor me. Al snel kwamen we in een groepje te rijden met 4 rijders. We reden het gat dicht naar de coureur voor ons, en zo zaten we met zijn vijfen. Elke ronde werd er meerdere malen van positie gewisseld. Ik ging in de laatste ronde als eerste het achterste rechte stuk op, hier kwamen direct al 2 jongens mij voorbij uit de slipstream. Later in de Sachs Kurve kwam er nog iemand mij voorbij en lag ik dus vierde van de groep. Ik had eerlijk gezegd helemaal niet door dat het de laatste ronde was, maar ik kon er niet meer voorbij voor de finish. Het was wel een hele mooie race en ik ben uiteindelijk als 15e totaal en als 9e van de Yamaha R3 Cup over de finish gekomen. Tijdens de race hele mooie gevechten gehad en mijn snelste tijd nog weer verbeterd naar 1:43.1.
WarmUp: P15 IDM, P8 Yamaha R3 Cup, 1:45.4
Race 2: P15 IDM, P9 Yamaha R3 Cup, 1:43.1

Het seizoen zit er helaas al weer op. Heel veel geleerd dit jaar, en het gat naar de kop gedurende het jaar steeds kleiner gemaakt. Nu hebben we weer de hele winter de tijd om alles klaar te maken voor aankomend jaar!