Close

oktober 15, 2018

ONK SuperCup 300 Assen

Afgelopen weekend reed ik een wedstrijd mee als gastrijder tijdens de OW Cup races. Ik reed met mijn R3 mee in de ONK SuperCup300. Normaal staan hier maar 3 rijders aan de start, maar er deden tijdens dit evenement zes gastrijders mee, waaronder een aantal snelle jongens uit het IDM.

Zaterdagochtend begonnen we direct met de kwalificatie. Even in m’n ritme komen en uiteindelijk alleen naar een 2:00.6 gereden. Starten vanaf P4. De SuperCup300 rijdt altijd samen met de langzaamste 600 klasse. Deze rijden qua rondetijden bijna even snel, alleen zijn ze natuurlijk veel sneller op de rechte stukken. Het snelheidsverschil in de bochten is daarom ook heel groot, en dat maakte een goede ronde rijden wel eens lastig.

De 300 klasse startte twee rijen achter de 600’s. Ik had verwacht dat deze groep met de start al een eind weg zou gaan, maar dit viel vies tegen. De eerste bocht zaten wij al tussen de 600’s en hierdoor waren de eerste bochten dus ook heel chaotisch. Uiteindelijk kwamen we uit het gedrang en kwam ik samen met Melvin te rijden. Fellere strijd dan dat ik normaal gewend ben, dus in het begin moest ik hier wel een beetje aan wennen. Paar keer naast de baan gekomen, maar uiteindelijk zelf ook agressiever leren inhalen. De hele race lang elke ronde wel een paar keer van positie verwisseld en uiteindelijk in de laatste ronde Melvin ingehaald en er voor weten te blijven. Snelste ronde was 2:00.8.

De tweede race begon net als de eerste race heel chaotisch. Nu zaten we in de derde ronde nog steeds in het gedrang van de langzamere 600’s en wilde ik in de Ruskenhoek Melvin en twee 600’s inhalen. Ik remde ze voorbij, en zat hierdoor heel erg ver naar binnen. Aan de binnenkant zitten hier erg veel hobbels en ik werd zo van m’n motor af geslingerd. Ik hing helemaal aan de ene kant van de motor, maar bleef gelukkig zitten. Inmiddels had Melvin natuurlijk al een gaatje, maar ik was er op gebrand om dit dicht te rijden. Ik reed m’n snelste rondetijd van 1:59.8 en reed in 2 ronden 1,5 seconden goed. Na een aantal ronden zat ik weer achter Melvin. Ik wilde nu hoe dan ook van hem winnen, en ik had m’n plan voor de laatste ronde al een aantal rondes klaar. Het liep eigenlijk precies zo als ik had bedacht, en ik haalde hem in in de GT bocht. Melvin had een betere exit, maar bleef net 0.022 seconde achter mij.

Beide wedstrijden dus P4 en vooral véél geleerd qua inhalen. Eerder was ik vaak te lief, en zette ik de inhaalactie soms toch niet door. Dit is nu een stuk verbeterd, dus ik denk dat ik hier veel van heb geleerd voor volgend jaar!