Close

februari 27, 2019

Seizoensstart 2019

Na een lange, maar zeker ook drukke winter, staan het begin van het seizoen nou toch echt voor de deur. 22, 23 en 24 maart beginnen we het seizoen met de pre-season test op het Spaanse circuit Alcarras.

Over een klein maandje reizen we af naar de Spaanse zon, na een aantal maanden hard werken is inmiddels bijna alles weer klaar voor de start. Deze winter ben ik druk bezig geweest met het oprichten van een stichting om alle race activiteiten in onder te brengen, ook moesten er natuurlijk weer oude én nieuwe sponsoren aangetrokken worden, om te kunnen starten in 2019. Zoals bij de meeste denk ik al bekend, rij ik dit jaar wederom mee in de Yamaha R3 Cup. Naar mijn gevoel heb ik afgelopen seizoen sterk afgesloten en ik kijk daarom ook erg uit om weer te mogen rijden. 2018 was voor mij natuurlijk een jaar dat in het teken stond van veel nieuwe dingen leren en veel ervaring op doen. Ik ben super gemotiveerd om dit jaar meer van mijzelf te laten zien, en net die stap nog te maken om voorin te kunnen rijden.

De motor is door mijn vader ook weer helemaal onder handen genomen en is weer helemaal fris voor het nieuwe seizoen. Mijn sponsor AutoCosmetics zorgt er weer voor dat mijn kuipwerk schadevrij en netjes wordt gemaakt, en Plakkers zorgt voor de nodige sponsorstickers. Daarnaast heb ik ook een partner gevonden in Dainese en AGV Helmets in samenwerking met Ten Kate Motoren, hierdoor weet ik zeker dat ik op de veiligst mogelijke manier de baan op kan!

Net zoals vorig jaar, telt de R3 Cup kalender 8 evenementen. Eveneens met grote evenementen zoals de TT Assen en de GAMMA Racing Days.

22 – 24 maart 2019 Alcarras – pre-season test
13 – 14 april 2019 Croix en Ternois
31 mei – 2 juni 2019 Assen
7 – 9 juni 2019 Oschersleben
28 – 30 juni 2019 Assen
19 – 21 juli 2019 Oschersleben
17 – 18 augustus 2019 Assen
6 – 8 september 2019 Assen 
27 – 29 september 2019 Hockenheim