Close

juni 10, 2019

Wedstrijdverslag IDM Oschersleben

Direct na het weekend op Assen vertrokken we woensdag alweer richting Duitsland. Omdat we tijdens de Speedweek reden, stonden de vrije trainingen al op donderdag op het programma.

De eerste vrije training kwam voor mij wat lastig op gang. Op een gegeven moment kwamen er een aantal druppels naar beneden, maar dit hield gelukkig ook weer op. Ik kwam niet verder dan een 1:46.2, maar ik had wel in een aantal bochten wat problemen waar ik aan moest werken. Voor de tweede vrije training begon het hard te regenen, aangezien de rest van het weekend droog zou blijven hebben we besloten om niet naar buiten te gaan.

We hadden na de eerste vrije training ook wat verandert aan de motor, en dit kon ik uitproberen in de eerste kwalificatie die plaats vond op vrijdag. Deze sessie ging al een stuk beter, en ik verbeterde mijn tijd dan ook met 3 seconden.

Zaterdag was voor ons een drukke dag. ’s Ochtends begonnen we met kwalificatie 2 en ’s middags hadden we twee races. Ik begon de tweede kwalificatie met een nieuwe achterband en een nieuwere voorband. Helaas kon bijna niemand zijn tijd verbeteren, omdat de baan minder goed was dan de dag ervoor. De 1:43.2 op oudere banden bleef dus staan, en ik moest starten vanaf P25 van het gezamenlijke veld. Mijn start van de eerste race was goed, maar de eerste paar bochten kwam ik niet goed door. Ik verloor direct veel plaatsen en het lukte me nog niet zo snel om die goed te maken. Ik zat achter Xavier en voor mij zat een groepje van 3 R3 cup rijders waar ik naar toe wilde rijden. Bij ons reed een rijder van het IDM met een snellere R3, die dus op de rechte stukken zo om je heen rijdt, maar in de bochten een stuk langzamer is. Dit is moeilijk inhalen, aangezien je er midcorner niet meer omheen kunt. Op een gegeven moment reed ik zo naar het groepje voor me toe, totdat deze R3 weer om mij heen kwam. Het tempo werd opgehouden en het groepje voor me reed weg. Achteraf had ik dit qua tijden goed bij kunnen houden. Ik win nog net het gevecht met Xavier, door een inhaalactie in te zetten voor de laatste bocht en wordt 7e. Voor race 2 moest de beginfase van de race echt beter, want hierdoor verlies ik gewoon veel te veel. Helaas was mijn start in race 2 weer niet goed. Ik reed als 9e van de R3 cup, en wéér achter de snellere Yamaha. Ik reed in het begin met Oliver en Xavier, en die kwamen met z’n tweeën om de nr.19 R3 heen, maar dat lukte mij pas een paar bochten later. Helaas kwam hij mij direct op het rechte stuk weer voorbij en zag ik de twee rijders steeds verder van mij weg rijden. Ik heb haast in elke bocht wel geprobeerd om deze rijder in te halen, maar zelfs op elk klein recht stukje kwam hij me weer voorbij. Voor mij een super frustrerend einde van het weekend, omdat ik weet dat ik het tempo van die jongens voor me gewoon prima moet bij kunnen houden, of zelfs sneller ben. In race 2 kom ik als 9e over de finish en daar ben ik totaal niet blij mee. Ik weet dat mijn tempo op zich goed is, maar ik moet blijkbaar echt werken aan mijn races.

Het is even wachten tot de volgende races, welke plaatsvinden op het zelfde circuit op 19-21 juli. Het is jammer dat dit weekend niet helemaal liep zoals gepland, maar daar leren we alleen maar van. Nu de focus leggen op de volgende race!