Close

juli 23, 2019

AAIMC Oschersleben

Dit weekend reisden we wederom af naar het Duitse Oschersleben, ditmaal voor de 4e ronde van de Yamaha R3 Cup.

Voorafgaand is er hard gewerkt om mijn motor weer op tijd klaar te krijgen. Na de laatste race bleek dat een inlaatklep lek was, een week van tevoren zat het blok weer in elkaar en konden we richting Duitsland.

Vrijdagochtend waren het twijfelachtige omstandigheden in Oschersleben. Het circuit was ’s ochtends nat, maar droog toch best wel snel op. Op slicks naar buiten, aangezien de baan droog was. Echter lagen er nog een aantal natte plekken op de baan, en was het nog nat aan de binnenkant van de bochten en op de curbstones. Ik had direct best veel vertrouwen en de rondetijden gingen dan ook snel omlaag. Echter zat ik na een aantal ronden in een bocht iets wat te dicht aan de binnenkant en ging ik onderuit. Zelf verder niks, maar de motor had wel enige aandacht nodig. Gelukkig was deze weer op tijd klaar voor de tweede vrije training, waar ik een 1:42.7 reed, dit was direct al een halve seconde sneller dan de vorige keer op ditzelfde circuit, dus een positief einde van de dag.

Zaterdagochtend begonnen we al vroeg aan onze kwalificatie. Om 9 uur gingen de lichten op groen en mochten we de baan op. In de eerste helft van de sessie zat ik in het verkeerde groepje en ging het nog niet heel hard. Even naar binnen geweest om andere rijders op te zoeken, maar ook hier kwam geen snelle tijd uit. Uiteindelijk kwam ik de laatste 2 ronden weer alleen te rijden, dus dan maar proberen om zonder slipstream een goede tijd neer te zetten. Ik kwam in de één na laatste ronde naar een 1:42.5. Dit was een 9e plek van de R3 cup. Niet helemaal tevreden, aangezien het dicht op elkaar stond en ik met een slipstream misschien nog een paar plekjes naar voren had kunnen staan. ’s Middags konden we ons opmaken voor de eerste race, het was inmiddels boven de 30 graden. Om 2 uur gingen de lichten op groen, en ik was in het begin van de race goed weg. Ik kwam door op P8, maar moest naarmate de race vorderde een aantal plaatsen prijs geven. Door het warme weer liep de motortemperatuur weer veel te hoog op, waardoor ik expres uit de slipstream ging rijden. Uiteindelijk gefinisht op P11.

Zondagochend begon met een warm up om 08:55. Direct al een goed ritme, en in de ene ronde na de rode vlag kwam ik naar een 1:42.6, goed uitzicht voor de tweede race. Het was gelukkig een paar graden koeler dan de dag er voor, en er waren nog wat dingen aan mijn motor veranderd waardoor die misschien ietsjes beter zou koelen. Ook dit keer was mijn start wel redelijk, en al snel kwam ik in een groep te rijden die streed voor P4. Deze groep bestond uit 6 man van de R3 Cup en nog een aantal rijders van de Supersport300 klasse. Ik kon goed volgen, terwijl het tempo veel hoger lag dan wat ik de vorige race reed. Helaas maakte ik twee cruciale foutjes in de laatste 2 rondes, heel jammer want ik raakte hierdoor de aansluiting kwijt. Laatste gefinisht van het groepje, op P9, maar ik weet wel dat het tempo daar is en mijn tijd ook weer met een halve seconde verbeterd.

Ondanks een moeilijk begin van het weekend, biedt het zeker perspectief voor de volgende race in Assen. Het tempo gaat steeds een stukje omhoog, en het gat naar de kop wordt steeds kleiner!