Close

augustus 19, 2019

GAMMA Racing Days

Afgelopen weekend stond voor ons weer een groot evenement op het programma. Van vrijdag tot en met zondag reden we de vijfde ronde van de Yamaha R3 Cup, samen met de IDM Supersport300 klasse.

Vrijdagmiddag begon voor ons het weekend met een vrije training, deze verliep prima en ik zette een 7e tijd neer. De kwalificatie ging iets moeizamer en ik reed in het eerste deel van de kwalificatie in een verkeerd groepje. In de laatste tien minuten een paar rondjes om een goed groepje gezocht, maar hier kon ik helaas geen goede tijd neerzetten. Uiteindelijk wel alleen een 2:00.1 gereden, wat goed was voor een negende plek op de grid.

Zaterdag stond er voor ons nog een kwalificatie op het programma. Dit was tevens de enige sessie van die dag. Deze training was nat en de tijden werden dus niet verbeterd. Ik zette een 12e tijd neer en voelde me niet heel vertrouwd in de regen.

Zondag gingen we ’s ochtends om half elf van start voor de eerste race. Van te voren was er flinke twijfel over met welke banden we moesten rijden. De baan was nog nat, maar zou wel snel opdrogen. Uiteindelijk is iedereen op regenbanden gestart, maar de baan was al redelijk droog. Voorafgaand aan de race kreeg ik de tip om twee verkenningsronden te rijden in plaats van één, en dit pakte goed uit. Ik kon vanaf de start direct goed mee, en kwam in gevecht met Sven voor P6. Helaas was Sven de laatste ronde net wat sneller en pakte ik P7. De eerstvolgende groep zat een heel stuk achter ons en het gat naar P1 was maar 20 seconden. Dus zeker tevreden met deze race. Race 1 was compleet droog, maar voor mij een stuk moeilijker. Mijn start was slecht en in de eerste ronde vlogen er veel rijders om me heen. Het duurde even voordat ik een ritme had gevonden, en ik kwam in een groepje te rijden voor P7. Gefinisht als negende binnen 4 tiende van de nummer 7.

Al met al een soms moeilijk, maar leuk weekend gehad met super veel publiek langs de kant!

Volgende races zijn wederom op Assen, 6-8 september.

Foto: Motografie