Close

september 10, 2019

IDM Assen

Afgelopen weekend stonden we weer aan de start bij het IDM, ditmaal in Assen. De weersverwachtingen waren voorafgaand niet heel goed, dus het was afwachten wat we voor de kiezen zouden krijgen.

Vrijdagochtend begonnen we op een half natte baan aan de eerste vrije training. Ik heb twee volle rondes gereden op regenbanden en heb toen de motor naar binnen gestuurd. Het was het risico niet waard, en met deze omstandigheden was de slijtage van de regenbanden ook heel hoog. De tweede vrije training was wel droog, en ik zette met een 2:01.5 een 7e tijd van de R3 Cup neer. Aan het einde van de dag hadden we ook onze 1e kwalificatie. Deze was ook droog, en ik.kwam tot een 2:00.3. Tijdens de sessie heel erg op zoek geweest naar een goed sleepje, dit lukte helaas niet, dus moest ik met nog een halve minuut op de klok er zelf maar voor gaan zitten. Ik kwam tot 2:00.3 en was 8e van de cup.

Zaterdag was voor ons een rustige dag, aangezien we maar 1 kwalificatie hoefden te rijden. Ik ging naar buiten op nieuwe banden, en was gebrand om mijn tijd te verbeteren. Weet wilde ik te graag en reed ik gewoon niet goed hierdoor. Weer geen goed groepje gevonden, en weer alleen gereden. 2:00.5 en gecombineerd 9e in de kwalificatie.

Zondag begon de dag om 11:15 met een warm up. De baan was op sommige plekken nog een klein beetje nat, maar het grootste gedeelte was wel droog. Ik ging echter na drie bochten al onderuit en dat betekende einde warm up. Motor moest weer klaargemaakt worden voor de eerste race, welke om 13:30 van start ging. Ik ging direct in de eerste ronde rechtdoor in de Ruskenhoek, en moest als één van de laatsten weer aansluiten. Rustig gebleven en mezelf opgewerkt van P11 naar P8 in de R3 cup. Aangezien ik dacht dat mijn race door deze fout al gereden was, ben ik heel bewust gaan letten op dingen die ik met Joey had besproken, en dit resulteerde in een verbetering van mijn beste rondetijd, 1:59.0. Aan het einde kwam ik zelf nog best dichtbij het duo dat vocht voor P6. In race twee maakte ik wederom een aantal foutjes in de beginfase, waaronder een uitstapje naar het gras naast de baan. Ik kwam hierdoor te rijden bij IDM rijders die soms behoorlijk in de weg reden. Uiteindelijk reden we het gat dicht naar het groepje dat vocht voor P6 in de R3 Cup, maar ik kon hier pas in de laatste ronde aansluiten. Helaas heb ik geen aanval meer in kunnen zetten hierdoor, dus P9 voor race 2.

Al met al niet het makkelijkste weekend, maar vooral rustig blijven is belangrijk voor mij, merk ik nu. Positieve dingen meenemen naar de wedstrijden tijdens de BSB volgende week, en leren van de foutjes!

📷: renn-bilder