Close

september 23, 2019

British Superbikes Assen

Afgelopen weekend was het derde weekend op rij in Assen. Voor ons stonden er tijdens de British Superbikes twee kwalificaties en twee races op het programma.

Vrijdag om 4 uur hadden we pas onze eerste kwalificatie. Na een dag lang wachten mochten we een half uur de baan op voor Q1. Ik reed 1:58.0 en kwalificeerde me als 11e. Het was maar 0,8 seconde naar P7, dus proberen om in Q2 nog een stap te maken.

Voor zaterdag was het doel om in het begin van de kwalificatie in het wiel te blijven van de rijders voor mij. Dit lukte weer niet en in plaats van dat ik een sleepje kreeg, heb ik de rijder achter mij de hele sessie op sleeptouw genomen. Ik reed in Q2 1:57.5 wat goed was voor een 10e plek. Q1 en Q2 gecombineerd stond ik 11e, dus dat was dan ook mijn startplaats voor race 1.

In race 1 was mijn start niet heel goed, en ik verloor een plek voor de eerste bocht. Ik haalde de rijder voor me al snel weer in. Ik wilde het gaat naar de twee rijders voor ons dichten, alleen werd steeds weer ingehaald als ik dit wilde doen. Dit kostte heel veel tijd en het gat werd hierdoor alleen maar groter. Uiteindelijk wel als 10e over de finish, maar niet blij met het wedstrijd verloop.

Race 2 was mijn start zelfs nog slechter dan in de eerste race. Er zaten deze keer 2 KTM’s voor mij, die ik eerst weer voorbij moest. Vastberaden om het gat naar de R3 rijders weer te dichten, is dit mij ook gelukt. Ik kwam in een groepje van vier te rijden dat uiteindelijk vocht voor P8. Ik heb het meeste kopwerk verricht, en voelde mij dan ook sterker in de bochten. Ik moest mijn best doen om niet ingehaald te worden op het rechte stuk, maar daarna had ik vaak ook snel weer de leiding in handen. Ik ging als eerste de laatste ronde in, en wist dat dit misschien niet ideaal was, aangezien ze me dan in konden halen door de slipstream. Het lukte mij om ze achter me te houden en kwam als 8e over de finish! Helaas.. kreeg ik een long lap time penalty, omdat ik in de GT wijd moest na een inhaalactie. Dit was al gebeurd in de 6e ronde, maar doordat er veel twijfel was of ik een penalty moest krijgen, konden ze mij geen long lap meer geven, en werd het een 3 seconden time penalty. Jammer van al het werk gedurende de race, maar voor mijn gevoel was ik zeker de sterkste van het groepje.

Na 3 weekenden Assen achter elkaar ben ik wel opgelucht dat we aankomend weekend af reizen naar een ander circuit. Ik heb best veel moeite met Assen, en het wil dit jaar dan ook nog niet zo goed lukken op dit circuit. Aankomende donderdag vertrekken we al weer richting Hockenheim voor de laatste races van het seizoen!

Foto: Roderick Photography