Close
Ik ben..

 ..Birgit Scheffer, 21 jaar en ik kom uit Drachten.  Ik heb één héle grote passie, namelijk; MOTORSPORT! In 2016 en 2017 heb ik meegedaan in de GAMMA Yamaha R125 cup. In 2018 wacht mij een nieuwe uitdaging, meedoen aan de Yamaha R3 Cup! Naast mijn R125- en R3 cup racers heb ik ook nog een standaard R3 waarmee ik op de openbare weg rijd. Als ik niet aan het motorrijden ben ik aan het werk, aan het sporten óf bezig met mijn studie Bedrijfskunde aan de Universiteit in Groningen.

Passie

Sinds kleins af aan ben ik gek op motoren. Ik ben op gegroeid met motor rijdende ouders en miste geen enkele motorrace op TV. Vroeger heb ik vaak tegen mijn ouders gezegd dat ik ook graag wilde racen. Nadat ik in 2015 mijn motorrijbewijs had gehaald, begon het weer te kriebelen. Als klein meisje liep ik elk jaar al rond op de TT in Assen, dit jaar zit ik niet naast de baan maar rij ik zélf mee tijdens de Dutch TT!

2016 - GAMMA Yamaha R125 cup

 In 2016 heb ik het heft in eigen handen genomen en ben ik begonnen! Ik heb gekeken wat de opties en kosten waren en ik was inmiddels oud genoeg om dit zelf te kunnen regelen. Ik ben begonnen in de GAMMA Yamaha R125 cup. Als nieuweling in deze standaardklasse, waar veel snelle jongens in reden, kwam er in het begin veel op mijn dak. Het eerste jaar stond in het teken van veel rijden en veel leren.

2017 - GAMMA Yamaha R125 cup

In 2017 begon ik aan mijn tweede jaar in de GAMMA Yamaha R125 cup. Nadat ik in mijn eerste jaar flink progressie had geboekt, was het doel voor dit jaar om constant in de top 8 te rijden. Met een 9e plaats in het algemeen klassement en enkele top 5 klasseringen tijdens de races, is dit doel behaald.